mls

Ibrahimoviću ističe ugovor, na pitanje novinara gdje će, ismijao je cijelu ligu

ibrahimovicljut

Ibrahimoviću krajem decembra ističe ugovor s LA Galaxyjem, a neki mediji već sada tvrde da bi mogao preći u drugi klub, a moguć je i povratak u Europu

Slavni švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović je na novinarsko pitanje o mogućem odlasku iz Amerike odgovorio na sebi svojstven način, ali ipak ne isključivši mogućnost promjene sredine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Popularni Ibra je istakao da bi novinari imali mnogo manje posla ako on napusti američki MLS.

Ibrahimoviću krajem decembra ističe ugovor s LA Galaxyjem, a neki mediji već sada tvrde da bi mogao preći u drugi klub, a moguć je i povratak u Europu.

“Nemam sada neke velike ideje. Trenutno sam i dalje posvećen ugovoru s Galaxyjem. Ako napustim klub, nećete više morati mnogo da pišete”, kazao je Ibrahimović novinarima uoči meča playoffa protiv Minnesota Uniteda koji se igra u nedjelju.

“Ako ostanem, i dalje ćete imati da pišete o nečemu. Vidjet ćemo šta će se dogoditi. Ali, hajde sada da se fokusiramo na utakmicu playoffa. Mislim da sada nije baš ispravno pričati o mojoj budućnosti”, kazao je Ibra.

Na kraju je još dodao da uživa igrajući u Americi što je, kako je rekao, i najvažnije.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da bi se Ibrahimović mogao vratiti u Italiju. Italijani tvrde da se 38-godišnji Ibrahimović vraća u Inter već u januaru. Navodno bi popularni Ibra trebao stići kao zamjena za povrijeđenog Alexisa Sancheza koji će morati pauzirati najmanje tri mjeseca.

U sjajnoj karijeri, Ibra je igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. U ekipu LA Galaxyja je stigao 2018. godine, a od tada je za američki tim upisao 56 nastupa i postigao 52 gola.