Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Ibričić: Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu

sarajevo borac
FOTO: Fena

Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja

Suspendovani sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajeva Senijad Ibričić oglasio se na svom Instagram profilu nakon što je Nogometni savez BiH danas u svom službenom glasniku naveo da je bivši reprezentativac BiH, između ostalog, prije utakmice Kupa BiH između Sarajeva i Borca (0:3) na Koševu prijetio sudiji Mateu Musi.

Disciplinska komisija NS BiH je krajem marta odredila kazne za FK Sarajevo, a danas su u zvaničnom glasniku naveli šta se tačno događalo na kontroverznom susretu između Bordo tima i Borca. Podsjećamo, radi se o revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH, koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena jer su domaći igrači na nagovor čelenika kluba napustili teren.

Ibričić je, između ostalih, kažnjen zabranom vršenja funkcija u nogometu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM.

Savez je u dokumentu naveo da je Ibričić kažnjen jer je, između ostalog, prije početka utakmice ušao u svlačionicu za sudije i glavnom sudiji Mateu Musi se obratio riječima: “Je li te stid, znaš li gdje si došao? Znam gdje radiš, znam šta ti žena radi, znam da imaš jedno dijete, zato pripazi kako danas sudiš, znam sve o tebi!”, nakon čega se udaljio iz svlačionice.

Objava na Instagramu

“Ne želim komentarisati izjave čovjeka koji je sudio utakmicu na Koševu. Pogotovo jer sam pravu istinu napisao u izjavi za Disciplinsku komisiju NS BiH. Uvjeren sam da će i ta izjava dospjeti u javnost kako bi se utvrdila prava istina. A tek onda molim javnost da sama donese svoj sud”, napisao je Ibričić pa dodao:

“Porodičan sam čovjek i s nekim stvarima se nikad ne bih igrao. Ono što želim svojoj djeci, želim i drugoj i apsolutno je bespredmetno i nepotrebno komentarisati ovakve navode. Očekujem da će NS BiH, po okončanju postupka, javnosti dostaviti i moju izjavu na sva dešavanja. Do tada, neću se više oglašavati na ovu temu, pogotovo jer je fokus isključivo na igrama FK Sarajevo i ono što se dešava na terenu. To je u ovom trenutku najbitnije”, napisao je Ibričić na Instagramu.

Inače, u nastavku obrazloženja kazne, Savez je naveo i da je Ibričić u sudijskoj nadoknadi utakmice ustao s klupe za rezervne igrače i službena lica FK Sarajevo i zajedno s glavnim trenerom Rožmanom, iz tehničkog prostora ušao na teren za igru te krećući se terenom za igru, a prema tunelu stadiona, igračima i članovima stručnog štaba FK Sarajevo upućivao glasne povike “Idemo napolje”, pri tom nekoliko puta jasno gestikulirajući rukama u smislu napuštanja terena za igru te je tako počinio nagovaranje na prekid utakmice, što je cijeli tim FK Sarajevo prihvatio i napustio teren za igru, uslijed čega je utakmica prekinuta i nije nastavljena.