Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener FK CItyja

Igra se tuzlanski derbi: Varešanović optimist, debituje Sesar

press_tuzla_city_sesar_varesanovic

Utakmica Tuzla City – Sloboda igra se sutra od 16 sati

„Derbi protiv Slobode više je od igre, tako je i kad se radi o derbijima u Sarajevu, Mostaru i drugdje. Veliki naboj vlada pred utakmicu, a nama je to samo dodatni motiv da odigramo dobro i ostvarimo povoljan rezulat“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare trener Tuzla Citiya Mirza Varešanović, pred sutrašnji gradski derbi na Tušnju.

Rekao je da su reprezentativnu pauzu iskoristili za mini pripreme u Etno selu Stanišići.

– Odradili smo osam treninga u sedam dana i odigrali jednu kvalitetnu pripremnu utakmicu. Ekipa raste iz dana u dan. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i protiv Slobode, koju veoma respektujemo, ali vjerujem u svoju ekipu – dodao je Varešanović.

Kazao je da su svi igrači na raspolaganju, osim Kostića i Nukića, koji su na rehabilitaciji.

Tuzla City će na sutrašnjoj utakmici predstaviti svoje vrijedno pojačanje, a radi se o bivšem reprezentativcu BiH Ivanu Sesaru.

– U Stanišiću smo dobro radili, dobro smo se upoznali, šef je odredio zadatke, a na nama je da ih ispoštujemo. Vlada veliki naboj pored utakmicu, ali to je dodatni motiv. Cijenimo Slobodu, ali ako sve ispoštujemo kako smo dogovorili i zalaganje bude na nivou, očekujemo dobar rezultat – kazao je ovom prilikom Ivan Sesar.

Utakmica Tuzla City – Sloboda igra se sutra od 16 sati.