Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Igrač koji je jučer na treningu Rome slomio nogu Nizozemcu mora otići iz kluba?!

mourinho roma
FOTO: asroma.com

Kako javljaju italijanski mediji, 19-godišnjak iz Gane bi već večeras trebao biti prodat Cremoneseu

Veliko ovoljetno pojačanje Rome Georginio Wijnaldum slomio je nogu.

Roma je potvrdila da je Wijnaldumu pukla cjevanica i da će vjerovatno morati na operaciju nakon samo jedne odigrane utakmice u dresu Vučice.

“Nakon ozljede zadobivene tokom treninga u nedjelju poslijepodne Georginio Wijnaldum je naknadno podvrgnut liječničkim testovima koji su potvrdili prijelom tibije desne noge. Igrač će idućih dana biti podvrgnut daljnjim procjenama”, saopštili su iz kluba.

Kako pišu italijanski mediji nogu je Wijnaldumu slomio mladi Felix Afena-Gyan, inače veliki talenat Vučice.

Mnogi smatraju da je Gyan sebi definitvno potpisao ispisnicu u Romi, pošto je napravio potpuno nepromišljen potez koji će mnogo koštati ekipu.

Kako javljaju italijanski mediji, 19-godišnjak iz Gane bi već večeras trebao biti prodat Cremoneseu, koji je proteklih dana nudio 7 miliona eura Romi za njega, ali klub iz Rima na to nije pristajao. No, nakon nedjeljnog treninga vjerovatno hoće.

Podsjetimo, Wijnaldum je ovog ljeta stigao u Romu na posudbu iz PSG-a, a sada ga čeka dug oporavak i prilično je izvjesno da će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje je trebao nastupati za Nizozemsku. Wijnaldum će u novembru napuniti 32 godine i već je prošle sezone imao niz problema s ozljedama, koje su mu ograničile nastupe u Paris Saint-Germainu.