Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premier liga Engleske

Igrači i treneri neće morati nositi zaštitne maske

klopp

Iz rukovodstva lige su kazali i da će se od igrača zahtijevati da ne pljuju i ne ispuhuju nos te da prilikom slavljena golova drže socijalnu distancu

Igrači i treneri neće morati nositi maske na stadionima kada se 17. juna nastavi takmičenje u Premier ligi Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz rukovodstva lige su kazali i da će se od igrača zahtijevati da ne pljuju i ne ispuhuju nos te da prilikom slavljena golova drže socijalnu distancu. Također, neće biti dječaka i djevojčica koji dohvaćaju lopte, nego će se koristiti sterilisane rezerzvne lopte.

Prva utakmica nastavka sezone Premier lige biće Aston Villa – Sheffield United 17. juna sa početkom u 19 sati, dok će se u drugoj od 21.15 sastati Manchester City – Arsenal.

U njemačkoj Bundesligi na primjer igrači i trenersko osoblje moraju nositi maske u svakom trenutku, osim fudbalera koji su u igri. No, u Premier ligi uopšte neće morati da nose maske, čak ni u svlačionici ili na klupi, mada će četvrti sudija, te medicinsko osoblje i fizioterapeuti morati da ih nose.

Na svim utakmicama prvog kola nastavka Premier liga održaće se minuta šutanja za sve koji su preminuli od posljedica zaraze koronavirusom.

Premier liga je prekinuta 13. marta zbog globalne pandemije novog koronavirusa. Takmičenje će se nastaviti 17. juna bez prisustva publike, a prve duele igraće Aston Villa i Sheffield United u 19 sati, te Manchester City i Arsenal u 21.15.

U trenutku prekida sezone lider na tabeli bio je Liverpool sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja.