Fudbal

Nakon 10. marta

U srijedu se vraća engleska Premier liga

15/06/2020

Liverpool je na korak do osvajanja naslova prvaka na kojeg navijači "Redsa" čekaju 30 godina

Nakon sto dana pauze i posljednje utakmice odigrane 10. marta, u kojoj je Leicester City pobijedio Aston Villu 4:0, u srijedu se nastavlja englesko nogometno prvenstvo.

Prvo su na redu dva zaostala susreta Aston Villa – Sheffield United i Manchester City – Arsenal, a nakon toga kreće ostatak Premier lige i FA kupa užurbanim ritmom subota – srijeda.

Planirano je da se posljednje kolo odigra 26. jula, a finale FA kupa 1. avgusta.

Liverpool je na korak do osvajanja naslova prvaka na kojeg navijači “Redsa” čekaju 30 godina. Devet kola prije kraja Liverpool ima 82 boda, 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Nastupu u Ligi prvaka nadaju se Leicester City (53 boda), Chelsea (48) i Manchester United (45), a u slučaju da Uefina kazna dvogodišnje zabrane nastupa u europskim kupovima za Manchester City ne bude promijenjena nakon žalbenog postupka, u tu borbu mogli bi se uključiti Wolverhampton (43), Sheffield United (43), Tottenham (41) i Arsenal (40).

Na začelju je također gusto, a ispod linije ispadanja trenutno su Bournemouth (27), Aston Villa (25) i Norwich City (21).

U nešto boljoj situaciji su Brighton & Hove Albion s 29 bodova, te West Ham i Watford koji su skupili po 27 bodova.

U FA kupu takmičenje je stiglo do četvrtfinala u kojem će se 27. i 28. juna sastati Norwich City – Manchester United, Sheffield United – Arsenal, Leicester City – Chelsea i Newcastle – Manchester City.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.