stravične scene

Igrači povraćali od šoka: Golmana oživljavali na terenu, utakmica prekinuta

Etienne Vaessen
Foto: X

Suigrači su odmah sugerirali klupi da nešto nije u redu te su liječnici dotrčali do Vaessena koji je ležao na travnjaku bez svijesti

Utakmica 7. kola nizozemskog prvenstva između Waalwijka i Ajaxa prekinuta je u 85. minuti pri rezultatu 2:3 nakon stravičnih scena. Golman Waalwijka Etienne Vaessen ostao je nepomično ležati nakon jednog, kako se čini, sudara s igračem Ajaxa Brianom Brobbeyem koji je pokušao doći do lopte prije njega. Brobbey ga je, navodno, nenamjerno udario nogom u glavu.

Suigrači su odmah sugerirali klupi da nešto nije u redu te su liječnici dotrčali do Vaessena koji je ležao na travnjaku bez svijesti.

Igrači plakali

Nizozemski list De Telegraaf objavio je da su 28-godišnjega golmana oživljavali na terenu te da su igrači obje ekipe plakali te bili u potpunom šoku.

U scenama koje su podsjetile na Euro 2021. godine kad je Christianu Eriksenu stalo srce igrači obje momčadi okružili su Vaessena i liječnike da ih kamere ne snimaju.

Nakon gotovo deset minuta Vaessen je na nosilima prebačen u svlačionicu, a onda i u bolnicu pri svijesti.

Nakon podužeg prekida sudac se konzultirao s igračima obje momčadi i pitao ih jesu li u stanju nastaviti s utakmicom. Kad je shvatio da nisu, prekinuo je susret te će termin nastavka biti određen naknadno.

Nije reagovao

“Liječnici su ga odmah počeli oživljavati na terenu i u početku nije reagirao. No, dobra vijest je da je već na travnjaku došao k svijesti, a liječnici su ga stabilizirali u svlačionici prije nego što su ga prevezli u bolnicu. Nije imao pojma gdje je kao ni što se događa oko njega, ali je onda polako shvatio što se događa”, rekao je direktor Waalwijka Frank van Mosselveld i dodao:

“Igrači su bili u strašnom šoku jer je Etienne bio u nesvijesti dosta dugo. Neki su od šoka povraćali na terenu i u svlačionici i nije bilo nikakve šanse da se utakmica dalje igra.

Etienne je na svim mogućim pretraga u bolnici i možemo se samo nadati da neće imati neke posljedice”.