mup tk

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

Foto: Društvene mreže
Emin Mustfić zvani "Pinki" i Ismar Karahmet zvani "Kinez"

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta zvanog “Kinez”.

O ovom slučaju se oglasila i Uprava policije MUP-a TK po ovlaštenju Tužilaštva TK. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

-Sinoć oko 19,40 sati u stanu u tuzlanskom naselju Miladije, muška osoba I.K. (1995) iz Tuzle usmrćena je najvjerovatnije pucanjem iz vatrenog oružja, nakon kraćeg sukoba sa osumnjičenim E M.(1992) iz Tuzle.

Osumnjičenom E. M. je oduzeta sloboda, a u toku je kriminalistička obrada. Uviđaj na mjestu događaja obavila je sinoć dežurna Tužiteljica u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije UP MUP TK-a. Danas je obavljena je obdukcija tijela preminulog I.K., a nalaz i mišljenje vještaka će biti dostavljen Tužilaštvu. Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva, te će biti donesena Naredba o provođenju istrage, a isti će biti ispitan na okolnosti sinoćnjeg događaja.

Foto: Društvene mreže
Ubijeni Karahmet (fotografija iz 2013. godine)

Više informacija Tužiteljstvo TK će biti u mogućnosti saopćiti nakon što se obave potrebne istražne radnje i vještačenja, saopćeno je iz policije.

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji. Naime, on je u julu 2020. godine, zajedno sa Amirom Mujićem, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških tjelesnih povreda.

U slučaju u kojem je bio uhapšen, Mustafić je sa Mujićem u stanu u Tuzli pretukao i zlostavljao muškarca, a sve su snimali mobilnim telefonom.

Dok je policija rasvjetljavala ovaj događaj, E. M. je počinio još jedan i on se odnosi na krađu te zlostavljanje kućnog ljubimca, odnosno psa, što je također snimao i postavljao na društvene mreže. Tada je policija pronašla ukradene stvari, a pas je vraćen vlasniku.