Fudbal

Igrači se pijani slupali, kapiten im je teško povrijeđen

27/09/2019

Tom Lawrence i Mason Bennett su se pijani sudarili svojim Range Roverom i Mercedesom nakon zabave koju su imali sa saigračima iz kluba. U jednom od automobila je bio i kapiten ekipe kojem je sezona gotova

Igrači drugoligaša Derby Countyja imali su nesreću nakon klupske večere, a zbog zadobivenih ozljeda sezona je gotova za kapitena Richarda Keogha. Njemu je stradalo koljeno, ozlijeđen mu je i gležanj i ove sezone više neće zaigrati.

Keogh je imao nesreću sa saigračima Tomom Lawrenceom i Masonom Bennettom nakon organiziranog okupljanja igrača na kojem se kuglalo, jelo i previše popilo. Lawrence i Bennett su nakon nesreće uhapšeni. Iako je većina ekipe nakon večere otišla kući, nekoliko njih je nastavilo piti u izlasku. Pod utjecajem alkohola su sjeli u automobile i ubrzo doživjeli nesreću.

– Igrači su morali znati kada da prestanu, ali i da sjedaju u automobil u alkoholiziranom stanju. Kao posljedica vožnje u pijanom stanju Keogh je ozlijedio koljeno te je za njega sezona završena – piše u službenom priopćenju Derbyja.

– Igrači koji su učestvovali u incidentu bit će pod istragom kluba, a uz bilo koju kaznu koja će im biti izrečena bit će dodan i društveno koristan rad u zajednici. One koji su učestvovali u incidentu očekuju ozbiljne kazne, ali ćemo ih podržati u povratku u ekipu – dodao je klub.

Ubrzo nakon nesreće proširila se snimka pijanog Bennetta. Snimio ga je veznjak Tom Huddlestone u toaletu, a na zapisu se vidi da je igraču bilo strašno loše. Imao je mučninu i povraćao je. Saigrači su ga za to vrijeme zezali da je popio premalo… Na jednoj snimci se čuje kako ga neko pita je li dobro, na što je on odgovorio:

– Ne, sklonite mobitele.

Nesreća se dogodila u utorak iza ponoći. Lawrence je upravljao Range Roverom, a za volanom Mercedesa je bio Bennett. Nakon nesreće njih su dvojica uhapšeni, a idući mjesec će biti izvedeni pred sudiju.

Komentari

Autor: 24sata.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.