Trening centar FK Sarajevo

Igračice SFK 2000 Sarajevo pripremaju se za utakmice UEFA Lige prvaka za žene

sfk sarajevo

Ono što naročito veseli stručni štab najtrofejnijeg ženskog kolektiva u državi jeste sve bolja forma Tamare Bojat

Igračice SFK 2000 Sarajevo se pripremaju za nadolazeće utakmice UEFA Lige prvaka za žene.
Izabranice Samire Hurem nakon okončanja bazičnih priprema na Bjelašnici nastavile su svoje treninge u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, a ono što naročito veseli stručni štab najtrofejnijeg ženskog kolektiva u državi jeste sve bolja forma Tamare Bojat.
Naime, dvadesetdvogodišnja reprezentativka Crne Gore, nakon višemjesečne pause zbog povrede koljena u punom je trenažnom procesu. Tamara Bojat predstavljat će skoro pa pojačanje za tim SFK 2000 Sarajevo, obzirom da je propustila veći dio prošle sezone, a bitno je istaći da je u prošlogodišnjem nastupu tima u UEFA ligi prvaka za žene bila jedna od najboljih igračica i svojim golovima napravila veliki doprinos u sjajnim rezultatima SFK 2000 Sarajevo.
“Drago mi je što sam ponovo na treninzima. Povreda je iza mene i želim se što bolje pripremiti kako bi pomogla ekipi na terenu da ostvarimo što bolje rezultate.”, rekla je Bojat.
SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija). Kvalifikacioni turnir će biti održan od 7. do 13. Avgusta u Sarajevu i Zenici.