Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zenički premijerligaš

Igračima Čelika se duguje i preko 50 hiljada KM

celik-sloboda

Aaydin Olgun je najavio svoj dolazak u Zenicu za sutra, a šta će biti sa Čelikom pitanje je na koje, vjerovatno, niko ne zna odgovor

Fudbalski klub Čelik u teškoj je situaciji, gotovo bezizlaznoj.

Vrhunac je bio jučer, kada zbog neisplaćenih dugovanja bivšim igračima i uposlenicima, Nogometni savez BiH nije dozvolio Zeničanima igranje utakmice na Grbavici.

Čelik do 7. novembra mora isplatiti 100.000 KM duga koji ima kako bi mogao nastaviti takmičenje u PLBiH. Već sada su kažnjeni gubitkom utakmice protiv Želje, a bit će im oduzeti bodovi. U slučaju da do zadanog roka ne isplate dug bit će izbačeni iz PLBiH.

Međutim i ako isplate iznos koji duguju Čelik je u ogromnim problemima. Kako saznaju Sportske.ba igračima mjesecima nije uplaćivan novac za plaće, doprinose, stanarinu, ugovorene rate… Prema tim saznanjima nekim igračima se duguje i preko 50.000 KM, a posljednju plaću igrači su dobili u junu.

U januaru ove godine igrači Čelika su odbili ići na pripreme u Tursku dok im se dugovanja ne isplate. Tada su našli zajednički jezik sa Upravom, a pitanje je šta će biti nakon posljednjih dešavanja. Igrači koji su najmanji krivci za situaciju u klubu su svojevrsni heroji jer su i pored svih problema uspjeli skupiti zadovoljavajući broj bodova.

Aaydin Olgun je najavio svoj dolazak u Zenicu za sutra, a šta će biti sa Čelikom pitanje je na koje, vjerovatno, niko ne zna odgovor.