Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igraju Lazio i Roma, a glavni lik ponovo je Senad Lulić

lulic

Ljubitelji fudbala širom Evrope, posebice u Italiji zadovoljno trljaju ruke pred vikend koji donosi veliki rimski derbi Lazija i Rome.

Plavi dio Rima posljednji put se radovao u maju 2013, a pobjeda je bila preslatka pošto je izvojevana u finalu Kupa Italije.

Bilo je to ujedno i posljednje veliko slavlje Lazija, a kreirao ga je Senad Lulić pogotkom zbog kojeg od tog dana zauzima posebno mjesto u srcima navijača Lazija.

On će i na predstojećem derbiju nastupiti i to na poziciji lijevog beka. Pazit će na Mohameda Salaha i prijatelja Edina Džeku, a prijateljstvo će ipak s prvim zviždukom biti zaboravljeno jednako kao na derbijima u kojima je u timu Rome igrao Miralem Pjanić.

Lazio je video klipom najavio derbi, a oficijelna stranica prenijela je kraći trailer na kojemu se mogu vidjeti neki od najljepših i najvažnijih pogodaka koje su nebesko-plavi u prošlosti postizali protiv ljutog rivala.

Naravno, među njima je i Lulićev pogodak iz finala Kupa 2013, a upravo je bh. reprezentativac bio centralna figura pomenute video-najave.

Meč Lazija i Rome igra se u nedjelju s početkom od 15 sati.

Dva kluba trenutno su na tabeli udaljena samo jedan bod i bore se za sami vrh.