Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolašinac: Ne bih volio da me čuva neki Kolašinac

kolasinac

Sead Kolašinac trenutno je jedan od ljubimaca navijača Schalkea. Beskompromisni borac izgara do posljednjeg atoma snage na svim mečevima Rudara, što ga je i proizvelo u omiljenog fudbalera pristalica Schalkea u opširnom razgovoru za Goal priznao je da mu gode pohvale navijača.

“Navijači vole vidjeti da se boriš i daješ sve od sebe. To je moj način igranja i često promjetim da su zadovoljni kako sam igrao i u slučaju poraza. Ne znam šta osjećaju protivnici kad sam ja na drugoj strani i iskreno time se ne zamaram, možda me se i plaše, ko zna“, kazao je Kolašinac.

Na pitanje da li bi volio igrati protiv sebe, Kolašinac je odgovorio:

“Nerado! Mislim da se napadači osjećaju odvratno kad je na drugoj strani Sead Kolašinac. Naša odbrana je okrutna, tu je i neprelazni Matija Nastasić koji nema milosti. U mladosti sam igrao u napadu, a sad vidite da to nisam zaboravio. Osjećam se lijepo danas i drago mi je što se o meni govori u pozitivnom kontekstu“, dodao je.

Kolašinac je na pitanje o konkurenciji u liku Babe Rahmana koji je došao iz Chelseaja rekao da je prava konkurencija uvijek dobra, kao i da je koncentrisan da na terenu dokaže da je najbolji kada god se ukaže prilika. Priznao je i da mu odgovara formacija 3-5-2 u kojoj Schalke igra u posljednje vrijeme.