Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iker Casillas nije bio “krtica” koja je “bušila” Mourinha?!

Mourinho1

Priča o krtici u redovima Real Madrida iz vremena dok je na klupi sjedio Jose Mourinho, dobila je novi nastavak. I to u autobiografiji Jerzyja Dudeka, poljskog golmana koji u redovima Real Madrida nije ostavio nikakav trag.

Dudek je opisao scene u svlačionici Reala nakon najvećeg španskog derbija u kojem su Real i Barcelona odigrali 1:1, nakon čega je Mourinho poludio i čini se shvatio da je njegova priča na Santiago Bernabeu stigla do posljednjeg poglavlja.

[pull_quote_right]Prevarili ste me, ali i sebe same, vaše porodice i prijatelje. Doći ću do izvora, iako nisam siguran je li to potrebno, jer sam vas sit”, poručio je tada Mourinho[/pull_quote_right]

Iako su tada mediji označavali Ikera Casillasa kao “krticu” koja novinarima prenosi dešavanja iz svlačionice, u Dudekovoj knjizi to nije eksplicitno potvrđeno.

U toj sceni nakon El Clasica, pored Mourinha poljski je golman spomenuo i ime Estebana Granera.

“Vidim da je vaš odnos s medijima prilično dobar. Znam da se moramo slagati s njima, ali nisam znao da se moramo slagati toliko dobro. Od njih sam čuo da vam se ne sviđaju sastanci pred utakmicu, da na krivi način treniramo prekide i da nam taktički treninzi nisu dobri. A, četiri sata prije utakmice vidim naš sastav u novinama s kojim ćemo igrati”, kazao je tada u svlačionici Mourinho pred igračima Reala, a potom počeo galamiti:

mou granero

“Kako da ih iznenadimo ako je jedan od vas izdajica. Da, da, izdajica. Sve su znali o nama. Trenirali smo cijelu sedmicu, željeli ih iznenaditi, izvesti neke promjene. Uvijek stanem ispred vas, kontrolišem šta se događa, u vatru krećem prvi. A, kad smo ih htjeli napasti neko od vas zabio mi je nož u leđa”.

Dudek piše da su se u tom trenutku u očima Portugalca nazirale suze. Nastavio je vikati na igrače:

“Gdje je ta izdajica? Ko je? Ko bi to mogao biti? Možda ti…”, ispalio je Mourinho i u tom trenutku uperio prstom prema Graneru, momku rođenom u Madridu.

“To je neko ko ovdje dugo igra.”

Potom je, tvrdi Dudek, pokazao na još trojicu ili četvoricu igrača i upitao:

“Kako možete uništiti nešto što spremamo sedam dana. Prevarili ste me, ali i sebe same, vaše porodice i prijatelje. Doći ću do izvora, iako nisam siguran je li to potrebno, jer sam vas sit”, kazao je Mourinho i plastičnu bocu s vodom tresnuo od zid prije nego je izašao iz svlačionice i zalupio vratima za sobom.