Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ime Hakana Sukura obrisano iz historije turskog fudbala

hakan-sukur-24-08

Turska fudbalska federacija (TFF) uklonila je sve dokumente i materijale koje su u vezi sa bivšim fudbalskim reprezentativcem Hakanom Sukurom, za kojim je nakon pokušaja državnog udara u zemlji raspisana potjernica, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako saznaje novinar AA od zvaničnika TFF-a, uklonjene su sve fotografije Hakana Sukura u kompleksu nacionalnih reprezentacija Hasan Dogan u Istanbulu.

Također, u muzeju gdje su izložene fotografije svih reprezentativaca turskog nacionalnog tima, više se ne nalazi fotografija Hakana Sukura.

I fudbalski klub Galatasaray, za kojeg je Sukur odigrao 392 utakmice i postigao 228 golova, pokrenuo je postupak za izbacivanje Sukura iz kluba.

Ime Hakana Sukura ukljonjeno je i sa pločnika u turskom gradu Edirneu.

Grad Edirne, na zapadu Turske, 2012. godine pokrenuo je projekat kojim je određen pločnik u centru grada gdje se pišu imena najboljih fudbalera četiri velika turska kluba Fenerbahcea, Galatasaraya, Besiktasa i Trabzonspora.

hakan-sukur-24-08

Na pločniku se nalazilo i ime Hakana Sukura, no odlukom Grada Edirne danas je oklonjeno.

U okviru istrage protiv FETO-a, terorističke organizacije koja je odgovoran za pokušaj državnog udara u Turskoj 15. jula, uhapšen je otac bivšeg tursokog reprezentativca Selmet Sukur.