Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vanredna sjednica

Imenovani novi članovi Upravnog odbora FK Sarajevo, Damir Kasum predsjednik

fk sarajevo zast

Kapetanović je predsjednik Udruženja Bordo prijatelji, po struci advokat, a u proteklom periodu bio je dio pregovaračkog tima FK Sarajevo u vezi sa zakupom Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”

Novi predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo je Damir Kasum, odlučeno je danas na vanrednoj sjednici Skupštine Kluba. Na ovoj poziciji Kasum će zamijeniti Senada Jahića, čija ostavka je usvojena.

Kasum je do sada aktivno radio u formiranju fondacije FK Sarajevo koja bi djelovala u okvirima društveno odgovornog rada.

Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš novi su članovi Upravnog odbora. Kapetanović je predsjednik Udruženja Bordo prijatelji, po struci advokat, a u proteklom periodu bio je dio pregovaračkog tima FK Sarajevo u vezi sa zakupom Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Lemeš proteklih devet godina obnaša funkciju direktora Stanogradnja doo u Sarajevo, a bio je i generalani direktor Senigora.

Mandat članovima UO je do aprila 2022. godine.

Na današnjoj sjednici izglasano je i produženje mandata predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog naredne četiri godine, saopćeno je iz FK Sarajevo.