Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhovni sud RS

Osuđen na 12 godina zatvora jer je bacio majku s balkona

vrhovni sud rs

U optužnici se navodilo da je Žarković došao u stan, u kojem je živeo s roditeljima, i bez ikakvog povoda počeo da baca stvari kroz prozor i sa balkona

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miljanu Žarkoviću (40), kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Dese Žarković (65), koju je bacio s balkona njihovog stana u Milićima.

U Vrhovnom sudu RS navode da su na prvostepenu presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu žalbu uložili i tužilaštvo i odbrana.

“Obje žalbe su odbijene kao neosnovane. Prvostepena presuda je u potpunosti potvrđena i Žarković je pravosnažno osuđen na 12 godina zatvora”, navode u Vrhovnom sudu RS.

U optužnici se navodilo da je Žarković došao u stan, u kojem je živeo s roditeljima, i bez ikakvog povoda počeo da baca stvari kroz prozor i sa balkona. U pokušaju da ga smire, njegovi roditelji su izašli za njim na balkon.

“Nakon što ga je upozorila da će zbog njegovog ponašanja pozvati policiju, Žarković je majku uhvatio u predjelu grudi i gurnuo na ogradu balkona. Desnim bokom je bila naslonjena na ogradu, a zatim ju je optuženi rukama uhvatio za noge i prebacio je preko ograde”, stoji u optužnici.

Žena je pala na zemljanu podlogu, pored stepeništa na ulazu u zgradu, udarivši najprije glavom. Zadobila je višestruke povrede i prijelome, uslijed čega je na licu mjesta ostala mrtva.

Policajcima je ispričao da se cijeli dan s prijateljima vozio po Milićima, pijući pivo i konzumirajući marihuanu. Po dolasku kući u novinama je ugledao članak o ubistvu Vladimira Aroganovića u Beču, kojeg je poznavao. To ga je “potreslo”, pa je počeo da plače i da kroz prozor baca stvari.