Incident u HNS-u: Davor Šuker napao novinara i oteo mu mobitel – Fokus.ba
Fudbal

Incident u HNS-u: Davor Šuker napao novinara i oteo mu mobitel

01/10/2015

Novinarima Indexa zabranjen je ulaz na konferenciju za novinare Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, uz pomoć zaštitara spriječili su novinare Darija Dalmaciju, Deu Redžić i Zvonka Alača da uđu u prostorije HNS-a. Prema pisanju portala Index i videa koji su objavili na YouTubeu došlo je do rasprave između Dee Redžić i glasnogovornika HNS-a Tomislava Pacaka.

Raspravu je mobitelom snimao Alač, dok je upaljenu kameru imao Dalmacija. U jednom trenutku u pratnji zaštitara i povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka pojavio se predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Kako tvrde novinari Indexa, dok je s leđa prilazio Alaču, Šuker mu je iz ruke uzeo mobitel te je produžio prema dvorani gdje se održavala konferencija za medije. Na snimci se ne vidi ko tačno uzima mobitel, ali novinari Indexa tvrde kako je to napravio upravo predsjednik HNS-a.

Novinar Indexa tražio je da vrati mobitel, no on je to odbio. Nakon nekog vremena iz dvorane je izašao Cvrk s mobitelom. “Ništa se nije dogodilo”, poručio je potom Indexovim novinarima kada su ga pitali kako tumači Šukerovo ponašanje.

Podsjetimo, zbog akcije Bojkot koju je pokrenuo Index, HNS je odlučio reagirati i njihovim novinarima zabranio ulaz na događaje koje oni organiziraju, poput konferencija za medije i utakmica reprezentacije. Ovaj postupak Saveza osudilo je Hravstko novinarsko društvo te je pozvalo na hitno povlačenje ove odluke.

Također, nakon imenovanja Ante Čačića za selektora Hrvatske na Facebooku se pojavila grupa koja se zalaže za bojkot reprezentacije Hrvatske, a trenutno ima malo više od 25 hiljada članova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.