Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

crni dani za "građane"

“Independent”: Nakon drakonske kazne UEFA-e, Manchester City čeka još jedna

New Project (4)

City bi mogao imati problema i u Premiershipu, potvrdili su to za “Independent” izvori iz evropskog nogometnog vrha

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je u petak da je Manchester City kažnjen s dvije godine neigranja u Ligi prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Manchester City će biti isključen iz učešća u klupskim takmičenjima UEFA-e u sljedeće dvije sezone, 2020./2021. i 2021./2022. Osim toga, Manchester City će morati platiti i kaznu od 30 miliona eura. Sudsko vijeće za finansijsku kontrolu klubova (CFCB) donijelo je odluku o tome da je City počinio ozbiljne povrede UEFA-inih finansijskih pravila.

Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Manchester City sada ima pravo žalbe Međunarodnom sudu za sport.

Ipak, kako tvrdi britanski “Independent”, kazna koju im je izrekla UEFA mogla bi biti i dosta teža.

Naime, City bi mogao imati problema i u Premiershipu, potvrdili su to za “Independent” izvori iz evropskog nogometnog vrha.

Manchester City sada je suočen s oduzimanjem bodova u Premier ligi, jer njihova kazna za “teška kršenja” UEFA-inog finansijskog fer-pleja također predstavlja kršenje propisa domaćeg takmičenja.

Izvori Independenta na visokom nivou kažu da će to primorati Premier ligu da djeluje zbog vlastitog licenciranja. Do toga dolazi jer svaki klub mora dati istinite informacije kako bi dobio licencu za nastup u Premier ligi, a te informacije morale su se podudarati s onim koje su date UEFA-i.

Iako je malo vjerovatno da će doći do izbacivanja iz Premier lige, primjerice engleska Football League je nedavno promijenila svoja pravila tako da bi bilo koji klub iz Legue One (treći rang takmičenja) u situaciji u kojoj se našao City morao početi iz Legue Two.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Rezultati by SofaScore