Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozvao na hitnu akciju

Infantino osuđuje “šokantno” nasilje nakon što su navijači Trabzonspora napali igrače Fenera

utakmica turska neredi
Foto: Screenshot/ YouTube

Fenerbahce je slavio pobjedu od 3:2 u Trabzonu kada su navijači upali na teren – prisiljavajući igrače da se brane

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino pozvao je na hitnu akciju nakon što su navijači Trabzonspora napali igrače Fenerbahcea tokom “šokantnog” nasilja u Turskoj, prenosi Sky News.

Fenerbahce je slavio pobjedu od 3:2 u Trabzonu kada su navijači upali na teren – prisiljavajući igrače da se brane.

Policija je privela 12 osoba nakon što su navijači bacali predmete i pokušali da šutiraju i udaraju igrače nakon posljednjeg zvižduka. Jedan navijač je uslikan kako juriša na igrače sa korner zastavicom.

Infantino je pozvao da se izgrednici smatraju “odgovornim” nakon nedjeljnih događaja na stadionu Senol Gunes.

Na društvenim mrežama je objavio: “Nasilje nakon utakmice turske Superlige između Trabzonspora i Fenerbahcea je apsolutno neprihvatljivo – na terenu ili van njega, nije mu mjesto u našem društvu.”

-Svi igrači moraju biti sigurni da bi igrali igru koja donosi takvu radost tolikom broju ljudi širom svijeta. Pozivam nadležne vlasti da osiguraju da se to poštuje na svim nivoima i da počinioci šokantnih događaja u Trabzonu odgovaraju za svoje postupke – poručio je Infantino.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya rekao je da je pokrenuta istraga, dodajući da fudbalsko nasilje “nije prihvatljivo” – dok je Turski fudbalski savez obećao da će odgovorni biti kažnjeni.