Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik FIFA-e

Infantino: Spasimo fudbal zajedno

Gianni Infantino

Gianni Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) istakao je da ne zna kada će se fudbal ponovo početi igrati, radi pandemije korona virusa

Gianni Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA), istakao je da ne zna kada će se fudbal ponovo početi igrati, radi pandemije korona virusa.

Kazao je kako nije optimističan te da treba, bez panike, reći igrat ćemo fudbal kada niko ne bude ugrožen.

“Sve lige i nacionalni savezi prate instrukcije Svjetske zdravstvene organizacije. Želim da se zahvalim medicinskim radnicima koji su pravi heroji. FIFA će dati sve od sebe da pomogne u ovim teškim trenucima”, izjavio je Infantino za italijanski list “La Gazzetta dello sport” te, kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

“Kao što smo uradili u Evropi i Južnoj Americi trudit ćemo se da svima pomognemo koliko god možemo. Pogledajmo kalendar takmičenja nacionalnih timova, regulacije, modifikacije i prelazne rokove. Svi moramo da napravimo ustupke. Ovo su teška vremena”.

Rekao je da je svjetska ekonomija ugrožena pa tako i fudbal.

“Ne znamo kada će svijet opet normalno funkcionisati. Ovdje vidimo priliku, jer možemo da napravimo reformu u fudbalu. Možda ćemo imati drugačiji format, možda manje turnira… Ne treba praviti naučnu fantastiku, već pogledati kolika je šteta napravljena i kako da je saniramo. Ponavljam, svi činimo ustupke. Nećemo morati sve da gradimo od nule. Spasimo fudbal zajedno”, poručio je Infantino.