Inspektori Porezne uprave FBiH kontrolišu rad FK Željezničar

grbavica rekonstrukcija5

FK Željezničar je preko svoje oficijelne stranice obavijestio obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da su u prostorije Kluba pristupili inspektori Porezne uprave FBiH kako bi izvršili redovnu kontrolu poslovanja Kluba za period od 2011. do 2015. godine.

Podsjećaju da je prethodni inspekcijski nadzor od strane Porezne uprave izvršen u februaru 2015. godine. Uposlenici Kluba inspektorima Porezne uprave FBiH su omogućili uvid u svu neophodnu i traženu dokumentaciju.

“FK Željezničar će shodno Zakonu o slobodi pristupa informacijama dostaviti upit Poreznoj upravi FBiH o broju inspekcijskih kontrola u sportskim kolektivima sa područja FBiH u periodu od 01. januara 2015. godine do današnjeg dana uključujući inspekcijske kontrole koje su u toku, te ćemo o dobijenim informacijama informisati javnost.

FK Željezničar apsolutno podržava rad Porezne uprave FBiH i nada se da će ista kroz svoje redovne aktivnosti doprinijeti spriječavanju nelojalne konkurencije i eventualnog neravnopravnog tretmana sportskih klubova u dijelu koji se odnosi na primjenu propisa”, stoji u obavještenju tima sa Grbavice.

Iskoristili su priliku i da informišu javnost da je FK Željezničar u periodu od 01. decembra 2015. do 09. juna 2016. godine na ime poreza uplatio iznos od 575.283,41 KM.