Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A

Inter slavio u milanskom derbiju i zasjeo na vrh tabele

inter

U sljedećem kolu Inter očekuje novi derbi. Ekipa Antonia Contea gostuje kod Lazija, koji je 18 prvenstvenih utakmica bez poraza što je klupski rekord kluba iz Rima

U fantastičnoj utakmici 23. kola italijanske Serie A Inter je svlada gradskog rivala AC Milan rezultatom 4:2, nakon što je na poluvremenu gubio 2:0.

Milan je bio bolja ekipa tokom prvih 45 minuta, a svoju dominaciju okrunio je dvama golovima u posljednjih pet minuta prvog poluvremena.

Ante Rebić u 40. je zabio za 1:0, a Zlatan Ibrahimović povisio je na 2:0 u sudačkoj nadoknadi.

Interov preokret krenuo je u 51. minuti kada je za 2:1 pogodio Marcelo Brozović da bi samo dvije minute kasnije Matias Vecino izjednačio na 2:2.

Domaćin je do potpunog preokreta stigao u 70. minuti kada je De Vrij nakon kornera udarcem glavom svladao Gianluigija Donnarummu, a u sudačkoj nadoknadi Interovu pobjedu potvrdio je Romelo Lukaku.

Inter je tako na najbolji način iskoristio poraz Juventusa, koji je u subotu ostao bez bodova na gostovanju kod Verene (2:1) i zasjeo na vrh tabele.

Inter i Juventus imaju po 54 boda, s tim da bolju gol-razliku ima Inter.

Na trećem mjestu s bodom manje je Lazio, koji je ranije u nedjelju u gostima pobijedio Parmu 1:0.

U sljedećem kolu Inter očekuje novi derbi. Ekipa Antonia Contea gostuje kod Lazija, koji je 18 prvenstvenih utakmica bez poraza što je klupski rekord kluba iz Rima.