Bezdušnost

Internetom kruže fotografije mrtvog Sale, policija uhapsila dvije osobe (FOTO)

sala

Fotografije s autopsije iz Holly Tree Lodge koja se nalazi u Dorsetu se pojavila prvi put na društvenim mrežama prije nekoliko sedmica

Fotografija tijela Emiliana Sale iz mrtvačnice širi se internetom, a engleska policija je uhapsila  muškarca (62) i ženu (48) koje sumnjiče za neovlašteni pristup kompjuterskom materijalu i za zlonamjernu komunikaciju.

Žena iz Corsama je puštena kući nakon što je platila kauciju, a nakon ispitivanja su pustili i 62-godišnjaka iz Calnea, ali istraga protiv njega se i dalje nastavlja.

Fotografije s autopsije iz Holly Tree Lodge koja se nalazi u Dorsetu se pojavila prvi put na društvenim mrežama prije nekoliko sedmica. Neko je namjerno pustio fotografije mrtvog tijela u javnosti, usprkos tuzi s kojom se nogometaševa porodica bori od velike tragedije.

– Zgroženi smo činjenicom da je neko podijelio fotografiju Emiliana Sale na društvenim mrežama. Porodica  proživljava težak period i ne treba im stvarati dodatnu bol, a ovaj sramotni čin im je sigurno otežao. Istražujem incident, želimo pronaći odgovornu osobu – poručila je Gemma Vinton iz policije te je pozvala ljude da ublaže situaciju, koliko je to moguće, i da prestanu dijeliti sporne fotografije.

Ne postoje dokazi da je neko provalio u mrtvačnicu, te da je neko od radnika iz mrtvačnice ili netko od službenih osoba umiješan u incident. Ali, fotografije su nekako dospjele u javnost i policija pokušava otkriti što se događalo iza zatvorenih vrata nakon Saline smrti.

– Cardiff City je ogorčen djelom pojedinaca koji su nepromišljeno ukrali fotografiju i objavili je – oglasio se o incidentu i glasnogovornik Cardiffa, kluba u kojem je Emiliano Sala trebao nastaviti svoju karijeru.

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleski kanal 21. januara. Letio je iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru. Potpisao je ugovor ‘težak’ 17 miliona eura, trebala je to za njega biti sezona iz snova, ali u Cardiff nije stigao.

Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara. Službena potraga je započela dva dana kasnije, a gotovo tri sedmice nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno tijelo. Mrtvozornik je identificirao tijelo Emiliana Sale, obdukcija je napravljena u Engleskoj, a tijelo je zatim prevezeno u njegovu rodnu Argentinu gdje je pokopan. Tijelo pilota Davea Ibbotsona nije pronađeno.

Samo tri mjeseca nakon tragedije preminuo je Horacio, Emilianov otac. Njegovo je srce prestalo kucati, bol za sinom je bila prevelika…