Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legendarni nogometaš

Intervju sa Inestom: Volio bih se pripremiti za posao trenera i pokušati

Istakao je i da mu je jedna od najljepših uspomena tokom dosadašnje karijere prva zvanična utakmica u La Ligi

Andres Iniesta, nekadašnja zvijezda Barcelone, govoreći o najljepšim uspomenama tokom bogate fudbalske karijere, istakao je kako se i danas prisjeća momenta kada je s Barcom osvojio prvo prvenstvo u španskoj ligi, prenosi Anadolu Agency (AA).

U intervjuu za špansku “La Ligu”, 36-godišnji Iniesta, koji trenutno igra u japanskom Vissel Kobeu, istakao je da i dalje pomno prati špansku ligu, iako je daleko od svoje domovine.

Dodao je da je ova sezona u La Ligi vrlo neizvjesna i interesantna.

“Ova sezona je neizvjesna među klubovima u vrhu tabele ali i na dnu. Možemo vidjeti mnogo timova sa samo malom bodovnom razlikom. To nam pokazuje koliko je liga zaista teška. Jako je lijepo da postoji takva konkurencija”, kazao je Iniesta.

Istakao je da su mladi fudbaleri koji su dobili priliku u La Ligi popunili veliku prazninu koja je nastala odlaskom starijih igrača, a posebno je pohvalio Pedra Gonzaleza, 18-godišnjeg fudbalera Barcelone.

“Mislim da je na pravom mjestu da napreduje. Mlad je, ali siguran sam da će napraviti velike stvari. Jedna od njegovih najvažnijih karakteristika je da se zaista osjeća ugodno dok je na terenu. U Barseloni ga čeka velika budućnost.”

Napomenuo je da je zbog povrede odsutan s terena već oko tri mjeseca, dodajući da ima veliku želju da se što prije vrati na teren.

Govoreći o svojoj budućoj karijeri, Iniesta je rekao da bi volio pokušati raditi i kao trener.

“Još nisam siguran da li bih bio trener, ali volio bih se pripremiti za to i pokušati”, rekao je iskusni španski veznjak.

Istakao je i da mu je jedna od najljepših uspomena tokom dosadašnje karijere prva zvanična utakmica u La Ligi.

“Definitivno, jedan od vrhunaca moje karijere. Sjećam se da je bio poseban osjećaj igrati u La Ligi nakon godina rada i odricanja”, rekao je Iniesta, dodajući da se dobro sjeća i prvog gola koji je postigao u La Ligi, a bilo je to protiv Real Valladolida kada je ušao sa klupe i postigao pogodak.

Napomenuo je da se posebno prisjeća i pobjede protiv Real Madrida na “Santiago Bernabeuu” rezultatom 6:2, ali i posljednje utakmice u La Ligi.

“Možda je to bila najposebnija utakmica za mene. Emocije su bile nevjerovatne od izlaska na teren do posljednjeg trenutka meča. Oproštaj tog dana bio je posebno veličanstven.”

Iniesta je nakon 16 godina provedenih u Barceloni, 2018. godine prešao u japanski Vissel Kobe.

S Barcelonom je osvojio devet titula La Lige i četiri titule Lige prvaka, a sa reprezentacijom Španije dva Evropska prvenstva i jedno Svjetsko prvenstvo.