Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvanično

Iskusni veznjak napušta Velež, neće mu biti ponuđen produžetak ugovora

emir halilovic
Foto: fkvelez.ba

Pored velikog broja klubova u inostranstvu bio je član i Fudbalskog kluba Sarajevo sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2018/19 uspio osvojiti dvostruku krunu naše zemlje

Mostarski premijerligaš obavijestio je svoje navijače da u narednoj sezoni neće računati na usluge iskusnog tridesetčetverogodišnjeg veznog igrača, Emira Halilovića, objavu sa službene stranice FK Velež prenosimo u cjelosti.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Emirom Halilovićem, neće računati na usluge dosadašnjeg fudbalera.

Uvažavajući interese igrača, ali i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, donesena je odluka kojom fudbaleru veznog reda neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koji prema trenutnom ugovoru vrijedi do kraja mjeseca maja 2024. godine.

Emir Halilović rođen je 4. novembra 1989. godine u Zvorniku. Karijeru je započeo u redovima banovićke Budućnosti, nakon koje odlazi u Zvijezdu iz Gradačca, a dobrim igrama ubrzo dobija priliku da svoj talenat pokaže van granica naše domovine ostvarivši transfer u Češku. Igrač sredine terena, u svojoj bogatoj karijeri igrao je, osim u Češkoj, i za klubove u Austriji, Slovačkoj, Turskoj, te Mađarskoj. Pored velikog broja klubova u inostranstvu bio je član i Fudbalskog kluba Sarajevo sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2018/19 uspio osvojiti dvostruku krunu naše zemlje.

U junu 2022. godine postaje članom Fudbalskog kluba Velež Mostar u koji je stigao iz mađarskog Zalaegerszegi TE, te je od tada u Crvenom dresu ukupno upisao odigrao 54 službena nastupa, postigavši 3 gola uz koje je upisao i 3 uspješne asistencije.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Emiru na profesionalnom pristupu, predanosti i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima u protekloj sezoni i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere.

Emire, hvala ti i sretno!” – navodi se u objavi na službenoj stranici mostarskog kluba.