Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Craven Cottage

Ispod stola komentatora Premiershipa nađen mobitel, policija sumnja na terorizam i klađenje

22f0e177-15e8-4c24-b5ca-345df8cb8802

Mobitel je pronađen tokom sigurnosne provjere

Londonska policija pokrenula je istragu nakon što je na Fulhamovom stadionu nađen sumnjivi uređaj.

Ispod stola za TV komentatore nađen je pričvršćeni mobitel i nije se znalo ko ga je ondje stavio. Naknadnim pregledom sigurnosnih kamera uočena su dva neidentificirana muškarca u odijelima koji su uspjeli ući na stadion iako nisu bili na popisu ljudi kojima je ulaz dopušten.

Mobitel je pronađen tokom sigurnosne provjere uoči utakmice s Tottenhamom, zbog čega je svim klubovima u ligi savjetovano da dodatno postrože sigurnosne mjere na ulazima. Čim je uređaj pronađen, posumnjalo se na terorizam, ali je puno vjerovatnije da je riječ o nečemu drugome.

Policija smatra da su nepoznati počinitelji mobitel pričvrstili za stol kako bi snimili nešto što govore komentatori BT Sporta izvan prenosa i tako ih ucijenili.

Na komentatorskom mjestu ponekad sjede velike zvijezde i bivši engleski igrači, koji u šali znaju reći svašta.
Najvjerovatnije je ipak da je mobitel trebao služiti u svrhu klađenja odnosno kako bi počiniteljima dao prednost u odnosu na kladionice.

Naime, televizijski prijenos prema kojima rijetke kladionice nude klađenje uživo kasni i po desetak sekundi za stvarnom utakmicom pa bi igrači na ovaj način bili u prednosti.

Policija je objavila da je istraga u toku i da za sad nema uhićenja.