Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski mediji

Kako je kraljevska porodica reagovala na intervju Meghan i Harry: “Užas i zaprepaštenje”

Mail piše da je osoblje palače duboko razočarano i iznevjereno stvarima iznesenima u intervjuu

Britanski Daily Mail reakciju Buckinghamske palače na intervju Meghan i Harryja opisuje kao “užas i zaprepaštenje”.

Kraljica, princ Charles i princ William dugo su razgovarali o tome kako reagirati na niz optužbi koje su Harry i supruga Meghan izgovorili tokom dvosatnog specijala s Oprom Winfrey na američkom CBS-u. Izvori iz palače tvrde da među članovima kraljevske porodice vladaju “osobni šok i tuga”, no da kraljica još uvijek odbija potpisati službenu izjavu palače te da traži više vremena za odgovor na intervju.

Mailu je rečeno da je kraljevsko osoblje ostalo budno do 3 sata ujutro i gledalo intervju putem videolinka uživo iz SAD-a s “povećavajućim osjećajem užasa i tuge”. Kraljičin privatni tajnik sir Edward Young i Charlesov privatni tajnik Clive Alderton navodno su intervju gledali u Buckinghamskoj palači.

Nakon intervjua navodno su pripremljeni brifinzi članova kraljevske porodice te se usaglasilo da bi svaki odgovor trebao biti koordiniran između kraljice, Charlesa i Williama.

Navodno su sazvani krizni sastanci na kojima su učestvovali visoki dužnosnici iz palače, kao i visoko rangirani članovi kraljevske porodice, osobno i telefonom, kao i putem videopoziva.

Mail piše i da je osoblje palače duboko razočarano i iznevjereno stvarima iznesenima u intervjuu.

Kraljica je u Windsoru razgovarala sa sinom Charlesom koji je bio u Clarence Houseu, njegovom londonskom domu, i unukom Williamom, koji se vratio u London iz Norfolka pripremajući se za povratak djece u školu.

Podsjećamo, Meghan i Harry optužili su neimenovanog člana kraljevske porodice za rasizam, sugerirajući da se palača brinula “koliko će naša beba biti tamna”. Rekli su i da ih je iz Britanije dijelom otjerao rasizam te su optužili palaču da nisu pomogli Meghan koja se borila sa suicidalnim mislima.

Meghan je izjavila i da je Kate Middleton rasplakala na dan kraljevskog vjenčanja, a Harry je rekao da ga je razočarao njegov otac princ Charles te da su se on i William udaljili jedan od drugog.