prelazi u Milan?

Italijani tvrde: Ibrahimović izabrao klub za koji će igrati od januara?

ibrahimovic

Ibrahimović je u dvije sezone za “rosonere” odigrao 85 mečeva u kojima je postigao 56 golova i zabilježio 24 asistencije

Informacije o tome gdje bi Zlatan Ibrahimović (38) mogao nastaviti nogometnu karijeru smjenjuju jedna drugu velikom brzinom. Najnovija stiže iz Italije, a glasi da bi legendarni Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena trebao potpisati za Milan.

“Rosoneri” još nisu postigli konačni dogovor sa 38-godišnjim napadačem, ali italijanska agencija ANSA tvrdi da će Ibra prihvatiti ponudu Milana i vratiti se u klub koji je pod njegovim vodstvom 2011. osvojio svoju posljednju titulu prvaka u Seriji A.

Ibrahimović je u dvije sezone za “rosonere” odigrao 85 mečeva u kojima je postigao 56 golova i zabilježio 24 asistencije.

Milan je nakon 17 kola tek na 11. mjestu u italijanskoj Seriji A, sa čak 14 bodova zaostatka za mjestom koje vodi u Ligu prvaka iduće sezone. Ibrahimović će formalno slobodan igrač postati 31. decembra, do kada mu vrijedi ugovor sa američkim MLS ligašem LA Galaxyjem.