Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sližbi zaštite dodika

Mediji u RS-u: Komšićev šef kabineta samoinicijativno odnio Program reformi u Brisel!?

rtrs

Očigledno je kako mediji bliski SNSD-u pokušavaju skrenuti priču sa glavnog događaja, a to je slanje ANP-a u sjedište NATO-a, te time početi graditi svoju kako je sve učinjeno “mimo znanja i volje Milorada Dodika”

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine putem Misije BiH pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO), prema ranijem dogovoru, dostavilo je dokument Program reformi u sjedište NATO-a u Briselu sat vremena nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Time je ispoštovan dogovor koji su postigli predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović da će dan poslije imenovanja Vijeća ministra Program reformi biti upućen u sjedište tog vojno-političkog saveza.

Međutim, vlast u RS-u pokušava na sve načine “okrenuti vodu na svoj mlin”, te sada tvrde kako je dokument poslan ranije, mimo dogovora u Vijeću ministara.

Kako je objavila agencija Srna, a prenijela entitetska RTRS, “šef kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića samoinicijativno odnio ovaj dokument u Brisel, cijeneći da to ne može učiniti sutra ili prekosutra zbog božićnih praznika”!?

Očigledno je kako mediji bliski SNSD-u pokušavaju skrenuti priču sa glavnog događaja, a to je slanje ANP-a u sjedište NATO-a, te time početi graditi svoju kako je sve učinjeno “mimo znanja i volje Milorada Dodika”.