sve dogovoreno

Italijanski mediji: Džeko danas potpisuje za Inter

Džeko je jučer bio na treningu Rome, ali se očekuje da danas obavi ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Edin Džeko, prema navodima medija danas će obaviti ljekarski pregled u Interu i nakon toga potpisati ugovor s milanskim klubom, dok trener Rome Jose Mourinho kao zamjenu za njega pokušava da dovede Tammyja Abrahama iz Chelseaja.

Domino efekat je pokrenut nakon što je Romelu Lukaku obavio ljekarski pregled uoči prelaska u Chelsea za 115 miliona eura, što bi trebalo da se ozvaniči danas. Belgijski reprezentativac trenutno je u Monacu sa svojim agentom, odakle će se uputiti ka Londonu na potpis ugovora, prenosi Football Italia.

Inter želi da dovede dvojicu napadača koji će biti zamjena za Lukakua, a jedan od njih je Džeko za kojeg Sky Sport Italia, Sportitalia i mnogi drugi mediji navode da je dobio dozvolu Rome za prelazak.

Džeko je jučer bio na treningu Rome, ali se očekuje da danas obavi ljekarski pregled prije potpisivanja ugovora. Mediji navode da je transfer Džeke vrijedan manje od dva miliona eura.

U međuvremenu, Roma želi Abrahama kao njegovu zamjenu i blizu je dogovora sa Chelseajem o posudbi igrača uz opciju otkupa ugovora za 40 miliona. Problem je što Abraham ne želi napustiti London i više bi volio preći u Arsenal.

Sky Sport Italia navodi da je Mourinho osobno pozvao Abrahama kako bi ga ubijedio da dođe u Rim.