Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski velikan spremio 45 miliona eura za Payeta

payet

West Ham bez njega je prosječna ekipa, što se najbolje vidjelo po učinku i igrama Hammersa kada je krajem prošle godine zbog povrede dva mjeseca bio van terena.

Dimitri Payet (29) od dolaska iz Marseillea prošlog ljeta za 15 miliona eura odštete, nametnuo se kao najbolji igrač, asistent i strijelac (12 golova) West Hama. Tako nije samo izborio mjesto u idealnom timu Premier League, nego i interes najjačih i najbogatijih svjetskih klubova.

Osim u klubu, briljira i u reprezentaciji, pa je tako trenutno na Euru s tri gola i dvije asistencije, drugi najkorisniji igrač nakon Griezmanna i Ronalda na diobi prvog mjesta.

Payet je tako i u dresu Francuske potvrđuje da je u životnoj formi te jedan od najboljih ofenzivnih veznjaka svijeta. Kao takav, sjajno bi došao kao iznimno atraktivno pojačanje bilo kojem velikanu.

Pali velikan Inter, nakon nekoliko godina daleko od italijanskog i evropskog vrha, osokoljen sa 400 miliona eura investicija bogatstva novih vlasnika, kineske kompanije Suning, sprema povratak tamo gdje mu je mjesto.

A kako bi mu to uspjelo, više od desetine friško ubrizganog kapitala spreman je uložiti u dovođenje zvijezde West Hama, pišu italijanski i engleski mediji.

Payet je s West Hamom u februaru potpisao novi, poboljšani petogodišnji ugovor i naravno da Hammersi ne žele prodati daleko najboljeg igrača, ali kako je rekao suvlasnik David Gould: “Ako nam dođu najbolji i najbogatiji klubovi s ponudama za njega, teško ćemo ih moći odbiti.”