Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kroos: Ne bojimo se i želimo igrati na isti način kao i dosad

toni-kroos

Toni Kroos, reprezentativac Njemačke, je uoči polufinalne utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu protiv Francuske istakao kako su Francuzi pod većim pritiskom u ovoj utakmici, javlja Anadolu Agency (AA).

“Francuska je zasigurno odlična reprezentacija u kojoj igra mnogo majstora. Međutim, ona je pod većim pritiskom jer igra kod kuće, što nama dosta odgovara”, rekao je Kroos.

Napomenuo je da fudbaleri Njemačke imaju veliko iskustvo koje će, kako je kazao, večeras iskoristiti u svim aspektima igre.

“Ne bojimo se Francuza i želimo igrati na isti način kao i dosad. Imamo iskustvo i znamo da će odlučiti i najmanja greška”, kazao je Kroos.

Domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu, Francuska, večeras će na stadionu Velodrome u Marseilleu odmjeriti snage s aktuelnim svjetskim prvakom Njemačkom u polufinalu prvenstva koje ulazi u samu završnicu. Jedan od derbija EURO-a počinje u 21 sat, a pravdu na terenu će dijeliti italijanski arbitar Nicola Rizzoli.

Nijemci igraju svoje deveto polufinale na Evropskim prvenstvima, a Francuzima je ovo peti put da su se našli u završnici turnira. U dosad odigranih 27 međusobnih duela Francuzi su slavili 12, a Nijemci devet puta. Šest mečeva završeno je neriješenim rezultatom, ali zanimljivo je i to da je ukupna gol razlika u dosadašnjih 27 mečeva 43:43.