Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemački mediji

Ivan Klasnić će dobiti tri miliona eura zbog liječničkih pogrešaka

ivan klasnic

Nakon 13 godina spora s liječnicima iz Werder Bremena, izgleda kako je Ivan Klasnić dobio bitku zbog koje je morao prekinuti karijeru i zbog koje godinama ima ozbiljnih problema sa zdravljem

Ivan Klasnić uskoro bi trebao dobiti tri miliona eura odštete, pišu njemački mediji i navode da se očekuje kako će sud u iduća tri tjedna donijeti presudu u njegovu korist, prenosi Index.hr.

Nakon 13 godina spora s liječnicima iz Werder Bremena, izgleda kako je Ivan Klasnić dobio bitku zbog koje je morao prekinuti karijeru i zbog koje godinama ima ozbiljnih problema sa zdravljem.

Bivši napadač Werdera tužio je tadašnji liječnički dvojac Werdera, Götz Dimanski i Manju Guha, da nisu na vrijeme prepoznali bolest koju je imao koju se moglo dijagnosticirati analizom krvi.

Klasnićev predmet došao je na sud 2018. godine kada je zakazano ročište, a medicinski vještak identificirao je niz propusta i pogrešaka u radu Werderovih liječnika.

Procijenjeno je da se za Klasnićevu bubrežnu disfunkciju znalo još od 2002. godine. Sada bi napokon trebao dobiti odštetu za muku koju je trpio od kada je 2007. saznao da će morati na transplantaciju bubrega.

Tri puta je operisan, njegovo tijelo odbilo je bubreg oca i majke te je prihvatilo tek treću transplantaciju.