Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ivan Lendrić oglasio se nakon ispada na utakmici protiv Radnika

zeba_lendric

Ivan Lendrić, sada već bivši napadač Željezničara, oglasio se nakon što je jučer neprimjereno reagirao na utakmici protiv Radnika.

Naime, Lendrić je nakon postignutog gola psovao navijačima Želje koji su ga vrijeđali s tribina. Zbog toga ga je i trener Plavih Slavko Petrović ranije izveo iz igre, te je ispraćen salvom zvižduka, nakon čega je Lendrić, opet psujući, ljutito skinuo dres i zaputio se u svlačionicu.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti:

– Prije svega, izvinjavam se svima za moj jučerašnji ispad, žao mi je zbog toga. Međutim, s druge strane, nisam zaslužio da me se vrijeđa nakon 50 utakmica i 30 golova. Nekolicina navijača me je uspjela isprovocirati jer su mi tokom cijele utakmice psovali ustašku majku. Neka se zapitaju jesam li to zaslužio.

Odigrao sam posljednju utakmicu za Želju, ponosan sam na sebe i svoje saigrače. Hvala svima, posebno njima, zajedno smo napravili ove rezultate. Prvi sam strijelac, to bez svojih saigrača ne bih mogao ostvariti. Hvala i navijačima koji su nas bodrili tokom cijele sezone, pa i kad je bilo najteže.