Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski fudbaler

Ivan Perišić se vraća u Inter

ivan perisic

Perišić je za Bayern odigrao 35 utakmica te postigao osam golova i upisao deset asistencija

Hansi Flick, trener minhenskog Bayerna potvrdio je da su u klubu odlučili da ne nastave saradnju s Ivanom Perišićem, pa se hrvatski fudbaler vraća u Inter, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativac Hrvatske bio je na jednogodišnjoj posudbi u Bayernu, vrijednoj pet miliona eura, uz mogućnost kupovine na kraju sezone za 20 miliona eura. Međutim, aktuelni šampion Njemačke i Evrope je odlučio da ne aktivira tu mogućnost. Njemački klub je pokušao isposlovati smanjenje obeštećenja, ali su na kraju odustali od dovođenja 31-godišnjeg krilnog ofanzivca.

“Odlučili smo da nećemo nastaviti saradnju s Alvarom Odriozolom, Philippeom Coutinhom i Ivanom Perišićem. Sve dok su David Alaba i Thiago Alcantara ovdje, smatraću da su nam na raspolaganju“, rekao je Flick za njemačke medije.

Perišić je za Bayern odigrao 35 utakmica te postigao osam golova i upisao deset asistencija. Jednogodišnji odlazak u Bayern mu se definitivno isplatio, jer je osvojio prvenstvo i Kup Njemačke te Ligu šampiona. Tokom karijere, Perišić je još igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge, Borussiju Dortmund i Wolfsburg. U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 90 nastupa uz 26 pogodaka.