trener željezničara

Ivković: Nije jednostavno igrati protiv Posušja, ali vjerujem u pobjedu

ivkovic zeljo (1)

Kada je u pitanju igrački kadara, trener Željezničara ističe da su svi zdravi osim Zeca koji je osjetio mali problem na mišiću lista

Fudbaleri Željezničara u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Grbavici dočekuju ekipu Posušja.

Plavi su u prva dva kola upisali remi i poraz i ovo će im biti prilika za prvu pobjedu u novoj sezoni. S druge strane, Posušje nakon dva kola nema bodova.

Trener Tomislav Ivković istakao je na pres-konferenciji da na Grbavicu dolazi ekipa koja je vrlo teško izgubila utakmice koje je igrala do sada.

– Drže jako mnogo loptu, imaju veliki posjed, posjeduju mirnoću, staloženost. Možda nisu toliko direktni po gol kao ostale ekipe, ali nije jednostavno igrati s njima. Mi smo se ove sedmice pripremali na način koji bi nam trebao pomoći da riješimo te probleme koje će nam Posušje sigurno stvarati. Svaka ekipa koja uđe u ligu ima strahovitu motivaciju, volju, želju i htijenje da se dokažu i pokažu. Očekujem našu kvalitetnu igru i naravno da nam je želja i da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu, ali mirno i staloženo, koncentrirano, jer nema razloga za drugačije. Moramo vjerovati u naše timske i individualne kvalitete i da možemo riješiti utakmicu na najbolji mogući način – kazao je Ivković.

Hrvatski stručnjak još nije dobio radnu dozvolu te neće moći s klupe voditi ekipu ni u sutrašnjoj utakmici. Ivković naglašava da je razočaran zbog toga i da se ne osjeća kao trener nego kao asistent.

– O tome ću razmišljati u narednim danima, ako se ne riješi vidjet ćemo šta i kako dalje – dodao je.

Kada je u pitanju igrački kadara, trener Željezničara ističe da su svi zdravi osim Zeca koji je osjetio mali problem na mišiću lista.

Prvotimac Željezničara Nedim Mekić, koji je ovog ljeta kao slobodan igrač stigao na Grbavicu, izjavio je da je atrmosfera u ekipi odlična još od prvog dana kada je došao.

– Željo je Željo, uvijek treba da igra na pobjedu. Nema lagane utakmice, Posušje je dobra ekipa, tek su ušli u ligu, imaju dobrog trenera, ali nadam se da ćemo sutra pobijediti i da ćemo ostvariti prva tri boda – rekao je Mekić.

Susret Željezničar – Posušje igra se u subotu na Grbavici od 19 sati.