Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči meča s Leotarom

Ivković: Volio bih da svaka moja ekipa bude u krizi kao što je sada Željezničar

ivkovic fk zeljeznicar (1)

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati

Željezničar sutra u okviru 11. kola Premijer lige BiH dočekuje Leotar, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke Tomislav Ivković i igrač Samir Bekrić.

– Važna je utakmica jer je prva sljedeća, dolazi nam protivnik koji je osvojio maksimalan broj bodova u posljednje dvije utakmice. Gostujući trener najavljuje igru na pobjedu jer smo mi u nekoj krizi, volio bih da svaka moja ekipa bude u krizi kao što je sada Željezničar, mi stvaramo prilike, fali nam realizacija, ali igrači daju svoj maksimum, nisam imao prigovora od prvog dana. Mislim da imaju karakter i kvalitetu da pobijede ovu utakmicu, kazao je Ivković dodavši:

– Cijenim Leotar kao i svaku drugu ekipu. Najviše razmišljam o sebi i vodimo brigu o sebi, svaku ekipu respektujem, ali mi moramo biti pravi da ostvarimo pobjedu.

– Šta je bit svega? Da razvijamo igrače koji imaju kvalitetu, ne možemo gubiti vrijeme i razvijati igrače koji nemaju kvalitetu. Rekli smo da je cilj razviti igrače koji imaju kvalitetu i onda poslije toga probati napraviti što bolji rezultat, završio je Ivković.

– Svi znamo u kakvoj smo situaciji, igračima treba podrška. Dobro se radi na treninzima, žao mi je posljednjeg derbija, nismo iskoristili šanse, ali da jesmo, utakmica bi otišla u drugom pravcu. Sutra moramo dati maksimum i doći do tri boda, ja se nadam da ćemo to uspjeti jer smo to zaslužili svojim odnosom. Vjerujem u pobjedu. Ja se dobro osjećam, atmosfera u svlačionici je jako dobra, malo poslije derbija smo malo psihički pali jer imali smo u prvom dijelu priliku da završimo utakmicu što nismo iskoristili. Drugi dan smo došli na trening, dogovorili se da se moramo dići, zaboraviti derbi kako bi sljedeću utakmicu bili što bolji. Svjesni smo svega, dobro smo igrali, nadam se da ćemo uz malo sreće i podršku navijača doći do pobjede, kazao je Samir Bekrić.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati. Prodaja ulaznica vrši se danas do 14:30 sati, a na dan utakmice počinje u 10 sati. Cijene su uobičajene, a ulaz za djecu do 12 godina je besplatan.