Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Iz Juventusa tvrde da su pokradeni protiv Intera, no snimka pokazuje da je penal čist

New Project – 2022-04-04T105742.663

Uz pomoć VAR tehnologije Interu je sviran penal, no prvi pokušaj Hakana Calhanoglua sjajnom je odbranio zaustavio Wojciech Szczesny

Inter je pobijedio 1:0 kod Juventusa u derbiju 31. kola Serie A. Ovom pobjedom aktualni je prvak zadržao priključak za Napolijem i Milanom te direktno isključio Juventus iz svih kombinacija za naslov prvaka.

Iako je Juventus bio konkretniji, s više udaraca prema golu protivnika, utakmica je odlučena u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena nakon velike sudijske zbrke.

Inter je poveo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena. Strijelac s bijele tačke bio je Hakan Calhanoglu. Sudac Irrati dosudio je penal za Inter nakon što je Alvaro Morata nagazio Denzela Dumfriesa.

Uz pomoć VAR tehnologije Interu je sviran penal, no prvi pokušaj Hakana Calhanoglua sjajnom je odbranio zaustavio Wojciech Szczesny.

Potom je nastala gužva u kaznenom prostoru Juventusa i tu se ispostavilo da je Matthijs de Ligt ranije ušao u kazneni prostor nego što je smio pa se penal ponovio. Turski veznjak iz drugog pokušaja nije pogriješio i Inter je došao do vodstva. U prvom poluvremenu igralo se deset minuta nadoknade.

Igrači Juventusa bili su vrlo bijesni na suđenje nakon susreta. Posebno spornom vide situaciju u kojoj je za Juventus nakon prekršaja nad Zakarijom dosuđen slobodni udarac, iako snimka i fotografija sugerišu da je prekršaj bio unutar 16 metara.

Adrien Rabiot, veznjak Stare Dame, nakon utakmice je u intervjuu za DAZN rekao kako su suci odlučili utakmicu. Njegova objava nakon susreta na Instagramu još je oštrija i direktnija. “Super igra, bravo svi! Šteta za rezultat, ali teško je igrati 11 protiv 12!” nedvosmisleno je poručio.