Fudbal

reakcija na otvoreno pismo

Iz Općine Centar odgovorili na Pašićeve optužbe: Dužan je 184.000 KM

15/07/2020

S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka

Nakon što se jučer bivši nogometaš Srajeva Predrag Paja Pašić otvorenim pismom obratio javnosti, tvrdeći da mu Općina Centar oduzima imovinu i da će završiti na ulici, oglasili su se iz Općine Centar Sarajevo.

“Općina Centar Sarajevo raspolaže poslovnim prostorom u Ulici Koševo 14 površine od 115 kvadratnih metara”, stoji u rekaciji iz Općine Centar, čije saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Navedeni prostor od 1991. godine bez pravnog osnova koristi Predrag Pašić, Općina Centar Sarajevo je u skladu sa pravima i obavezama utvrđenim zakonom pozvala Predraga Pašića na preugovaranje zakupa predmetnih poslovnih prostorija na šta se imenovani nije odazvao, već je prema informacijama kojima Općina raspolaže pokrenuo tužbu protiv Alkalaj Morica, izvornog vlasnika, radi utvrđivanja prava vlasništva putem dosjelosti.

S obzirom na navedeno, Općina se uključila u postupak. Pravomoćnom i izvršnom presudom Općinskog suda u Sarajevu tuženi Predrag Pašić je dužan Općini Centar kao tužitelju predati u posjed poslovne prostorije koje se nalaze u Ulici Koševo 14.

S obzirom da Predrag Pašić nije izmirivao obaveze prema Općini, presudom je obavezan da isplati iznos od 184 hiljade maraka. Naglašavamo, da je Predrag Pašić cijelo vrijeme neovlašteno navedene poslovne prostorije izdavao u podzakup trećim licima, te da je i u presudi Općinskog suda u Sarajevu navedeno da se na ovaj način imenovani neosnovano bogatio. Prema dokumentaciji koju Općina ima u posjedu, Predrag Pašić je navedene poslovne prostorije koje je, naglašavamo bespravno koristio, izdavao u zakup po mjesečnoj cijeni od 2.500 KM.

Uzimajući u obzir doprinos Predraga Pašića u razvoju sporta i promociji Bosne i Hercegovine u svijetu, načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je u želji da se iznađe najbolje moguće rješenje za prevazilaženje ove situacije upriličio razgovor sa gospodinom Pašićem u Općini Centar u vezi sa ovim pitanjem. Nažalost, gospodin Pašić je ostao pri svojim svojim stavovima da nema obaveza prema Općini Centar, te da će svoja prava tražiti putem suda.

Kada je u pitanju stan gospodina Pašića površine 67 kvadratnih metara čiji je stvarni vlasnik, napominjemo da je Pravobranilaštvo Općinskom sudu podnijelo prijedlog za izvršenje presude na navedenoj nekretnini, ali nikakve radnje u ovom izvršnom postupku još nisu poduzete. Dakle, Općina Centar Sarajevo nema namjeru gospodinu Pašiću oduzeti krov nad glavom, ali s obzirom na dugovanja koja su presuđena, a u skladu sa pozitivinim zakonskim propisima, ovaj slučaj mora biti priveden kraju na način da se ispoštuju sve zakonske obaveze i sudske odluke, a imenovani je dužan kao i svaki drugi građanin da u skladu sa obavezama utvrđenim sudskom presudom te obaveze na odgovarajući način i izvrši.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.