Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Iz Tuzly Cityja najavljuju pobjedu protiv Slobode: Sezonu želimo otvoriti s tri boda

l_c1c646d4ddb0de3c69ba45cb29a538f6

Zbog radova na stadionu Tušanj utakmica Tuzla Cityja i Slobode igra se u Banovićima

Nogometaši Tuzla Cityja i Slobode odigrat će novi gradski derbi na Gradskom stadionu u Banovićima u nedjelju sa početkom u 17 sati.

U prostorijama Tuzla Cityja upriličena je press-konferencija, a pred novi gradski derbi nije bilo zajedničkog obraćanja medijima predstavnika oba kluba.

– Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama, i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita. To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno. Mislim da uslovi u nedjelju neće biti saveznici ni nama ni Slobodi, ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu, kazao je trener Dragan Jović.

– Slobodu cijenimo i respektujemo, jer je to klub sa dugom tradicijom i armijom navijača. Međutim, mi želimo da u sezonu uđemo sa pobjedom i tri boda. Jednostavno moramo biti koncentrisani svih 90 minuta, slijediti upute stručnog štaba i rezultat sigurno neće izostati. Ono što nas zanima u ovoj utakmici jeste pobjeda i tri boda – kazao je prvotimac Nebojša Gavrić.

Zbog radova na stadionu Tušanj utakmica Tuzla Cityja i Slobode igra se u Banovićima.