Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aleksandar Kokorin

Iz zatvora pravo u Ligu prvaka

New Project

Bez obzira na ove gotovo pa dječačke nestašluke, istorija će ga pamtiti zbog onih stvari koje su ga dovele do toga da čak 345 dana provede u zatvoru

Nakon skoro godinu dana u zatvoru (345 dana), ruski napadač Aleksandar Kokorin ponovno se vratio nogometu. Ne samo da se vratio, nego je potpisao za Zenit, ruskog velikana koji igra Ligu prvaka.

Njegova karijera može se opisati kao filmska. Život mu je obilježio niz samodestruktivnih trenutaka. Kada je Rusija 2016. godine eliminirana sa Svjetskog prvenstva, Kokorin je otišao u Monte Carlo i tamo naručio 250 hiljada eura šampanjca sa svojim suigračem Pavelom Mamaevim.

Nakon toga je suspendovan iz reprezentacije, a ni mediji u Rusiji nisu najbolje primili njegov potez pa je dugo bio “person non grata” u Rusiji.

Godinu nakon toga ismijavao je ruskog selektora Čerčesova oponašajući njegove brkove u videu na Instagramu.

Ipak, bez obzira na ove gotovo pa dječačke nestašluke, istorija će ga pamtiti zbog onih stvari koje su ga dovele do toga da čak 345 dana provede u zatvoru. U oktobru 2018. godine nadzorna kamera uhvatila je njega i Mamaeva kao sudionike u dva teška fizička napada i priča je bila gotova. Brzo su osuđeni i završili iza rešetaka.

Bez obzira na to, Zenit ga je dočekao odmah po izlasku iz zatvora i ponudio mu novi angažman.