Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova "fudbalska vlada"

Izabran novi Izvršni odbor NSBiH, Hamdija Abdić Tigar nije prošao

New Project (42)

Nakon glasanja za članove Izvršnog odbora NSBiH, uslijedit će izbor dva potpredsjednika i predsjednika NSBiH

Glasanjem delegata na Skupštini NSBiH danas je izabran novi Izvršni odbor krovne kuće bh. fudbala.

U novi Izvršni odbor ušli su Irfan Durić (37 glasova), Ivo Ikić (54), Azmir Husić (43), Muris Jabandžić (55), Muhidin Raščić (52), Midhat Sarajčić (56), Ivan Beus (58), Fuad Čolpa (35), Ivan Perić (55), Milorad Sofrenić (54), Milorad Lale (55), Miloš Brkić (53), Žarko Laketa (51).

Osim spomenutih 13 članova izabranih danas, u Izvršnom odboru naredne četiri godine sjedit će i dvojica predsjednika entitetskih Saveza.

Glasalo je 59 delegata.

Uoči današnjeg glasanja jedina nepoznanica bila je praktično kada su u pitanju dva kantonalna fudbalska Saveza, odnosno kandidati koji su ponuđeni ispred USK i Sarajevskog kantona. Uprkos činjenici da je fudbal u Krajini u proteklih osam godina dotakao samo dno, Irfan Durić će još četiri godine sjediti u Izvršnom odboru NSBiH. Najpouzadniji saradnik Elvedina Begića dobio je više glasova od protivkandidata Hamdije Abdića Tigra, za kojeg su glasala 22 delegata.

Neizvjesno je bilo i kada su kandidati iz FSKS u pitanju. Čolpa je na kraju pobijedio Adnana Džindu koji je dobio 24 glasa.

Jedini kandidat za predsjednika Saveza biće Vico Zeljković, koji će na toj funkciji naslijediti Elvedina Begića, koji se danas nije ni pojavio sjednici Skupštine NSBiH.