može, zaslužio je

Izet Hajrović ide iz Dinama

hajrovic

Računajući da će gosti imati puno više motiva, opcija da će Lokomotiva zabiti barem gol na utakmici, bez obzira na krajnji ishod, čini se kao odličan izbor

Trener zagrebačkog Dinama Nenad Bjelica već je počeo slagati ekipu za sljedeću sezonu, pišu zagrebačke Sportske novosti.

Prema pisanju Sportskih nova se lica traže na tri pozicije: desni i lijevi bočni, te desno krilo.

Šta sugeriše potraga za oba beka i desnokrilnim napadačem? Pa iako to niko u klubu nije ustvrdio, jasno je da se očekuje da onda oni koji trenutno igraju na tim pozicijama krenu prema izlaznim vratima. Kad je riječ o Dinamovoj desnoj strani, šuška se da bi ovog ljeta mogli otići Petar Stojanović i naš Izet Hajrović.

Slovenski reprezentativac Stojanović već je dugo na Maksimiru, od ljeta 2016, a neki menadžerski izvori tvrde da će Dinamo uskoro dobiti sasvim zadovoljavajuću ponudu za njega.

Ako se to dogodi, a vrlo je moguće, onda će na poziciji desnog beka ostati samo iranski reprezentativac Sadegh Moharrami, pa je logično dovesti još jednog igrača.

Izet Hajrović je pak u Dinamu ostao na insistiranje Nenada Bjelice, koji veoma cijeni njegove kvalitete, piše isti izvor. Hajrović je bio jedan od glavnih igrača i najbolji strijelac ove eurosezone, sjajan je momak koji je bio i jedan od velikih kohezijskih faktora svlačionice. Ugovor mu međutim ističe na zimu ove godine, a saznajemo da već ima ponuda za nastavak karijere.

Zbog svega dobrog što je napravio klub mu neće praviti nikakve probleme kad je izvjesni odlazak u pitanju. Zato se traži desnokrilni napadač.

U narednom kolu HNL-a, gdje je Dinamo već osigurao titulu, čeka ih gradski derbi protiv Lokomotive. Jasno je da Dinamno nakon fantastične sezone trenutno i nema neki veliki imperativ, dok Lokomotiva još uvijek ima realne šanse da se domogne evropske scene. Suvišno je govoriti ko ima veći motiv u predstojećem meču, no Dinamo je, jasno, favorit.

Mozzart na pobjedu Dinama nudi kvotu 1.53. Računajući da će gosti imati puno više motiva, opcija da će Lokomotiva zabiti barem gol na utakmici, bez obzira na krajnji ishod, čini se kao odličan izbor. A, kvota koju Mozzart nudi na tu opciju je prilično jaka.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!