Jasmin Salkić za BHT1

Direktor BH-Gasa odgovorio SDP-u: Vaša uprava je građanima ukrala 10 miliona KM

SALKIC BH GAS
Bivši v. d. direktora kompanije BH-Gas Jasmin Salkić

Mi smo kompanija koja je sama sebe prijavila inspekciji da prekontrolišu cijene, kazao je između ostalog Salkić

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine dala je danas saglasnost da veleprodajna cijena plina za distributivna privredna preduzeća bude viša za 29,29 posto. Od 1. maja cijena će biti 0,64 KM po standardnom kubnom metru. BH-Gas je u januaru ove godine tražio povećanje cijena plina za 31,3 posto, ali je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić rekao da povećanje cijene ne dolazi u obzir, no ipak se desilo.

Gost Dnevnika BHT1 je bio Jasmin Salkić, direktor BH-Gasa.

Na pitanje kako će narednoj sjednici Parlamenta Federacije BiH pojedine stranke tražiti stavljanje van snage odluke o poskupljenju plina, Salkić je otkrio detalje koliko su ranije strukture u BH Gasu oštetile građane BiH.

– Prošle godine je BH Gas platio 3,5 miliona kazne zbog utaje članova uprave BH Gasa koji su iz redova SDP-a, kazao je Salkić. Tada je ukradeno građanima 10 miliona i to je sada u Tužilaštvu, dodao je on.

– Najskuplja cijena gasa u Kantonu Sarajevo bila je za vrijeme vladavine SDP-a.

– Mi smo kompanija koja je sama sebe prijavila inspekciji da prekontrolišu cijene, kazao je između ostalog Salkić.

Pogledajte njegov istup na BHT u kojem je objasnio zašto cijene gasa moraju rasti, koliko ima istine u tome da građani BiH plaćaju 40 posto skuplji gas nego recimo Nijemci, kao i koliko će biti krajnja cijena gasa koju će građani plaćati nakon dizanja cijena…