Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Football Meets

Izračunali su šanse Hrvatske za prolaz u nokaut fazu, možda će im i jedna pobjeda biti dovoljna

hrvatski navijaci
FOTO: Screenshot

Ono što Hrvatima trenutno predstavlja najveći problem jeste gol razlika

Italija je pobijedila Albaniju 2:1 u prvom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu nakon što je Hrvatska izgubila 0:3 od Španije. Tako su Španci zasad prvi u grupi B, Itaija druga, Albanija treća, a Hrvatska četvrta. Stranica Football Meets Data bavi se analizom podataka u nogometu i projicira da Hrvatska sad ima 68 posto šanse za ulazak u osminu finala.

Doduše, najviše šanse ima za ulazak kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Nakon prvog kruga u osminu finala proći će sve prvoplasirane i drugoplasirane ekipe po grupama te četiri najbolje trećeplasirane.

Za prolazak u drugi krug mogla bi Hrvatskoj biti dovoljna samo jedna pobjeda.

Pokušat će ju ostvariti protiv Albanije u srijedu u 15 sati. Hrvatsku još onda čeka susret s Italijom 24. jula u 21 sat. Ako završi na trećem mjestu, ide na prvoplasiranu ekipu grupe F (Portugal, Gruzija, Češka, Turska) ili grupe E (Belgija, Slovačka, Rumunjska, Ukrajina).

Ono što Hrvatima trenutno predstavlja najveći problem jeste gol razlika, koja će vjerovatno igrati važnu ulogu kada je skor četiri najbolje trećeplasirane reprezentacija u grupnoj fazi u pitanju.