Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

žestoka izjava

Ronaldinho opalio žestoko po Brazilu: “Jedna od najgorih ekipa u posljednjih nekoliko godina”

ronaldinho instagram
FOTO: Instagram

“Nikada nisam vidio ovako lošu situaciju. Nedostatak ljubavi prema dresu Brazila i nedostatak nogometa”

“To je to momci, neću gledati nijednu utakmicu Brazila na Copa Americi niti slaviti pobjedu”, poručio je legendarni Ronaldinho Gaúcho u subotu.

“Dosta mi je. Ovo je tužan trenutak za one koji vole brazilski nogomet. Sada je teško naći duha za gledanje utakmica.”

“To je jedna od najgorih ekipa u posljednjih nekoliko godina, bez respektabilnih vođa, samo prosječni igrači za većinu.”

“Nikada nisam vidio ovako lošu situaciju. Nedostatak ljubavi prema dresu Brazila i nedostatak nogometa”.

“Naša izvedba bila je jedna od najgorih stvari koje sam ikada vidio, to je prava šteta”, stoji u objavi legendarnog Brazilca koju je postavio na svom Instagram nalogu.

Raphinha: Čuo sam je tražio ulaznice

“Ronaldinhova izjava? Ne znam je li to bila reklama ili ne, ali… prije nekoliko dana, rečeno mi je da je tražio od Vinicusa ulaznice da dođe gledati naše utakmice”, odgovorio je ubrzo aktuelni reprezentativac Brazila Raphinha i dodoa:

“U svakom slučaju, iznenadio sam se i ne slažem se s njegovom izjavom”.

Brazil Copa Americu otvara protiv Kostarike

Brazil će na Copa Americi, 24. po redu, debitirati protiv Kostarike u Los Angelesu, a potom slijede utakmice protiv Paragvaja i Kolumbije u grupi D.

Peterostruki svjetski prvak traži svoj deseti naslov Copa Americe nakon užasnog nastupa 2023. godine, s više poraza (5) nego pobjeda (3), što se nije dogodilo od 1963. godine.

U januaru je Dorival Junior preuzeo reprezentaciju Brazila, i dosad ima dvije pobjede protiv Engleske (1:0) i Meksika (3:2), te dva remija, protiv Španije (3:3) i Sjedinjenih Država (1 :1) u četiri prijateljske utakmice koje je vodio.