Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvučeni polufinalni parovi FA kupa

fa kup

Osmjesi na Stamford Bridgeu jer Chelsea je pomilovala sreća u žrijebu za polufinale FA kupa budući da su za protivnika izvukli Southampton, najslabijeg od mogućih opcija.

Drugi par čine Manchester United i Tottenham.

21.i 22. aprila potonja dva sastat će se na Old Traffordu, odnosno Chelsea i Southampton na Stamford Bridgeu. Podsjetimo, Chelsea je prošle sezone stigao do finala, ali ga je tamo zaustavio Arsenal sa Alexisom Sanchezom.

Međutim, Chelsea ne igra na prošlosezonskom nivou. Tada je bio prvak, sada mu je upitan i nastup u Ligi prvaka, a do pobjede nad Leicesterom u četvrtfinalu stigli su u produžetku.

Southampton je svladao Wigan s 2:0, a prethodno je bez primljenog pogotka izbacio i West Bromwich Albion, Watford i Fulham. Ova današnja je ipak specifična po tome što je ekipu s klupe premijerno vodio Mark Hughes, koji je na klupi Svetaca naslijedio Mauricija Pellegrina. I to s prioritetnim zadatkom – sačuvati premierligaški status.

Velški strateg, inače, kao igrač bio je osvajač FA kupa 1997. godine baš u dresu Chelseaja. A i Chelseaju je, kao i Southamptonu, FA kup od sekundarnog značaja. Plasman u Ligu prvaka je prvi cilj, iako bi pehar Kupa mogao biti dobar paravan za Antonija Contea ako u toj namjeri ne uspije.

Problem je samo što on nikada još nije osvojio trofej u bilo kojem kup-natjecanju.

Što se tiče susreta Uniteda i Tottenhama, glavno je pitanje hoće li Harry Kane biti spreman do dvoboja protiv Josea Mourinha i društva. Prema prvim prognozama bi trebao, ali treba sačekati aprila za konačnu potvrdu.