Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagodić otvoreno o Kostiću i Fatiću: Oni nisu moj problem

vlado jagodic sloboda3

Nogometaši Slobode u Međugorju su danas obavili prva dva treninga.

Trener Vlado Jagodić odredio je za ovaj dio priprema 26 igrača, među kojima nema iskusnih Ivana Fatića i Ivana Kostića.

– Želio bih da ovo bude zadnji put da komentiram situaciju s njima. Oni više nisu moj nego problem klupske uprave – kazao je Jagodić za Fenu.

Dok za Kostića ima alternativu, zamjenu za Fatića na poziciji ofanzivnog veznog traži i nada se da će ga pronaći još dok su u Međugorju.

– U ekipi želim kompaktnost. Svlačionica je kao šaka. Ako smo svi složni, teško će je bilo ko moći otvoriti. Bilo koji prst ako štrči, onda je šaku lako otvoriti. Zato ću sve učiniti da u šaci, odnosno u svlačionici, svi dišu kao jedan i streme ka istom cilju – slikovito objašnjava trener Slobode.

Kaže da je svjestan da svi igrači ne mogu biti isti, ali svima bi prioritetno trebao biti zajednički interes ekipe.

– Onaj ko gleda na stranu i dobije neku novu ponudu, počne više o tome razmišljati nego o mojim treninzima. Bio sam prisutan kada su Kostić i Fatić dogovorili s upravom ostanak na Tušnju, a onda su se predomislili i u istoj klupskoj prostoriji tražili su nešto drugo. Uvažavam te igrače, ali sada su pokazali neko drugo lice i ja na njih ne mogu računati – tvrdi Jagodić.

Kaže da je na sedam prvenstvenih utakmica od njegovog dolaska u Slobodu Kostić igrao samo na dvije.

– Imao je crveni karton, pa je poslije tražio slobodne dane zbog bolesti. Sve sam uvažio, a sada kada sam mu pružio ruku da on meni pomogne u nastavku prvenstva, nije korektno odgovorio. Ima pravo da gleda samo svoj interes, ali ja, ipak, vodim računa o interesima ekipe i kluba – podsjeća „kormilar“ Slobode.

Što se Fatića tiče, Jagodić ističe da je riječ o vaspitanom momku, ali ne prihvata njegovo opravdanje da se trener treba naći u njegovoj poziciji kad su interesi u pitanju.

– Ja bih upravo drukčije postupio. Pružio sam mu priliku da se vrati na teren i pokaže zbog čega je došao u Slobodu. Umjesto zahvalnosti, poremetio je neke moje planove i sada, umjesto njega, tražim drugog ofanzivnog veznog igrača – kaže Jagodić.

Napominje da niko nije nezamjenljiv i da će priliku, ako ne pronađe bolje rješenje, ukazati nekom od mladih igrača.

– Uostalom, vidjet ćemo koliko na tom mjestu mogu odgovoriti zahtjevima Ademin Hadžić ili junior Uroš Đukić. Zašto neko od njih ne bi popunio to mjesto u ekipi. Ako ništa drugo, na njih mogu računati na duže staze – zaključio je Jagodić u razgovoru za Fenu.