Fudbal

Jagodić: Željezničar se ponio nesportski

04/11/2016

Utakmica protiv Željezničara mogla bi biti jedna od najlakših, jer mi nemamo šta izgubiti, a možemo puno dobiti, izjavio je trener Slobode Vlado Jagodić na konferenciji za novinare, uoči sutrašnje utakmice protiv „plavih sa Grbavice“.

Strateg Tuzlaka rekao je da domaćin ima ulogu favorita, igra na svom terenu, ali je pod imperativom pobjede.

– U prošlom kolu su poraženi i vidjelo se da Željezničar nije bauk, kako se mislilo, te da je ranjiv. Unatoč svemu, ne vidim razloga za nesportsko ponašanje i licitiranje, dan uoči utakmice, našim igračima koji će, navodno, preći na Grbavicu. Kada ste mene čuli da se time služim? Neka se sve potvrdi na terenu, a ne podmetanjem kojekakvih priča – kazao je Jagodić.

Igračka situacija u Slobodi bolja je nego u prošlom kolu, jer se u ekipu vraćaju oporavljeni Nemanja Stjepanović, Amer Ordagić i Aleksandar Subić. S druge strane, roviti su Samir Merzić, Adnan Bobić i Miljan Govedarica.

– Jedini igrač koji nije u kombinaciji je Vladimir Grahovac, jer pauzira zbog tri žuta kartona. Nadam se da će proraditi i obradovati nas neko od onih koji će igrati te da dođemo do povoljnog rezultata. Moram istaći primjer Sulejmana Krpića koji je izjavio da želi igrati, mada smo jučer bili na dženazi njegovom ocu i ostavili smo mu mogućnost da sam odluči hoće li igrati protiv Želje. Vidi se koliko voli grb kluba i kakav je profesionalac – istaknuo je trener Slobode.

Stoper Ibrahim Škahić kaže da je atmosfera u ekipi veoma dobra. Napominje da su Sloboda i Željezničar unazad godinu dana igrali više puta, u prvenstvu i Kupu.

– Posljednji put smo ih pobijedili glatko 2:0, ali zna se da niko protiv Željezničara nije favorit na Grbavici. Ne vjerujem da će odmah napraviti veliki pritisak, ali ako i pokušaju znat ćemo odgovoriti. Pružit ćemo maksimum i vjerujem u povoljan ishod susreta – rekao je Škahić.

Sloboda je jutros otputovala u Vogošću, gdje će danas popodne trenirati, a sutra otputovati na Grbavicu.

Utakmica Željezničar – Sloboda igra se sutra od 16 sati.

Komentari